Dove

Född 2003 (166 cm) e. Don Primero u. Amasis (e. Amiral). Dove fick diplom vid treårstest och var i final i både Kungakannan och Svenskt Avelschampionat 2006. Hon är selektionssto samt tre-stjärnigt prestationssto. I SWB:s blupregister har hon dressyrindex 141 och för temperament och gångarter index 148. Hon tävlade upp till medelsvår klass med segrar och flera placeringar innan hon gick över till avel.

Dove härstammar från en meriterad stolinje utgående från Abirata, ett hannoverianersto som importerades till Flyinge 1928. Doves moder Amasis och mormor Girl är bägge elitston. Girl (e. Gibraltar) fick diplom som treåring och har 15 avkommor varav flera har fått diplom, en godkänd hingst och en som har tävlat i svår dressyr. Amasis (e. Amiral) har 10 registrerade avkommor där alla utom en har tävlat i dressyr och tre har fått diplom vid treårstest. Hennes första avkomma Armani har 48 placeringar i svår klass i Tyskland. Am-ex har segrar i lilla rundan i Sverige. Doves helsyster Dora har nått slutfinalen i Breeders Trophy två gånger och går nu svår dressyr upp till Grand Prix. Zumba var i slutfinal i Breeders Trophy både som fem- och sexåring och som sjuåring gick hon till final i Falsterbo. Även Aramis har varit i slutfinaler i Breeders Trophy, både som sex- och sjuåring, och har nu startat Sankt Georg.

Dove har hittills fått fyra avkommor, Zanté (f. 2015, e. Blue Hors Zack), Dauphine (f. 2016, e. Fürsten-Look), Daphne (f. 2018, e Ibiza) och Jason (f. 2020, e Jameson). Hittills har Zanté och Dauphine fått diplom på unghästtest och ridhästtest. På Breeders Trophy 2020 gick bägge till slutfinalen där Zanté placerades som tvåa i slutfinalen och Dauphine som sjua. Daphne var ett av de högst bedömda fölen i Sverige 2018 och även Jason fick över 80 % vid sin fölbedömning 2020.

Stamtavla