Dove

Född 2003 (166 cm) e. Don Primero u. Amasis (e. Amiral). Dove fick diplom vid treårstest och var i final i både Kungakannan och Svenskt Avelschampionat 2006. Hon är selektionssto samt tre-stjärnigt prestationssto. I SWB:s blupregister har hon dressyrindex 150 och för temperament och gångarter index 153. Hon tävlade upp till medelsvår klass med segrar och flera placeringar.

Dove härstammar från en meriterad stolinje utgående från Abirata, ett hannoverianersto som importerades till Flyinge 1928. Doves moder Amasis och mormor Girl är bägge elitston. Girl (e. Gibraltar) fick diplom som treåring och har 15 avkommor varav flera har fått diplom, en godkänd hingst och en som har tävlat i svår dressyr. Amasis (e. Amiral) har 10 registrerade avkommor där alla utom en har tävlat i dressyr och tre har fått diplom vid treårstest. Doves helsyster Dora har nått final i Breeders Trophy två gånger och har även segrar i St George.

Dove har fått tre avkommor, Zanté (f. 2015, e. Blue Hors Zack), Dauphine (2016, e. Fürsten-Look) och Daphne (2018, e Ibiza).

https://www.blup.se/sv-SE/horses/157828-dove-swb